NOVOSTI
[LEPOGLAVA] FESTIVAL ŽENSKOG NOGOMETA
FESTIVAL ŽENSKOG NOGOMETA u Lepoglavi, 22-23.04. 2006
27.04.2006. (Vesna Hajduk)
...žnk pregrada...
CCPA-OFFS HRVATSKA, URED ZAGREB i Zajednica športskih udruga grada Lepoglave organizirale su
1. FESTIVAL ŽENSKOG NOGOMETA u Lepoglavi, 22-23.04. 2006.
Sudjelovalo je 19. ekipa iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Dobro raspoloženje svi sudionika Festivala i lijepo vrijeme bili su preduvijet da vidimo dobru igru," fair play", dribling djevojčica uzrasta od sedam do trinaest godina. Suci su imali osmijeh na licu cijelo vrijeme utakmica, a svaki dobar potez igračica nagradili su zelenim kartonom u obliku srca. Utakmice su se igrale na polovini nogometnog terena za igru, 2 puta po 10 minuta, a odmor između poluvremena trajao je 2-3 minute.

Prvi dan Festivala Ženski nogometni klub Pregrada igrao je u sastavu 8 igračica: Lucija Vrbanc, Barbara Svečak, Leskovar Tamara, Rebeka Ilijaš, Anđela Burić, Prežigalo Nikolina, Prežigalo Martina, Prežigalo Valentina. Trener Bojan Apostolovski, pomoćna trenerica Mateja Horvat i Vesna Hajduk zadužena da pohvali sve za trud i zalaganje.
Prvi krug natjecanja
ŽNK Pregrada u prvom krugu natjecanja igrao je protiv Višnjice i Petrinje. Utakmica s Višnjicom završila je rezultatom 0:0. Nakon pet minuta odmora odigrana je utakmica s Petrinjom. Rezultat je bio 4:1 (za nas). Nikolina je dala 2 gola, Lucija i Barbara po 1.Osmijeh na licima cura bio je nezaboravan. Treću utakmicu nisu odigrale jer ekipa iz Osijeka nije stigla. Naše cure bile su žalosne što nema više utakmica, te su priupitale mogu li ponoviti utakmicu s Višnjicom (kao repriza?). Nažalost to nije bilo moguće . Polako su se spremile kući s nestrpljenjem očekujući slijedeći dan igre.
Drugi dan natjecanja ŽNK Pregrada nastupao je u sastavu 10 igračica :Lucija Vrbanc, Barbara Svečak, Leskovar Tamara, Rebeka Ilijaš, Anđela Burić, Prežigalo Nikolina, Prežigalo Martina, Prežigalo Valentina, Adriana Čalušić i Lea Vidović. Ujutro su bile malo žalosne kad su shvatile da njihov trener nije s njima, već samo učiteljica Vesna koja je zadužena da sve protekne u redu.
Drugi krug natjecanja
ŽNK PREGRADA - LEPOGLAVA 0 - 3
Rezultat govori da su cure izgubile, ali utakmica nije bila ravnopravna prema uzrastu djevojčica. Cure iz Lepoglave bile su cca. 4-5 godina starije od naših, 15-30 cm su bile više, težina je bila dosta veća pa prosudite sami. Moram priznati kada sam vidjela njihovu ekipu na igralištu pomislila sam da će dati više golova, ali na moju radost , naše cure su se borile kao "zmajevi". Protivnice su se dobro oznojile i namučile da nam daju gol.
Treći krug natjecanja
ŽNK PREGRADA - ŽNK AGRAM ZAGREB 0 - 0 (1-2 )
Utakmicu s Agramom završili smo neriješeno, ali za dobivanje pobjednika izvodila su se po 3 kaznena udarca sa svake strane. Nikolina je dala gol, ali Lucija i Barbara pogodile su okvir gola. Ovo se zove sportska sreća, ali curama je izgledalo kao "sportska nesreća".

Četvrti krug natjecanja
ŽNK PREGRADA - PETRINJA 4 - 0
Napokon pobjeda, svi skačemo od veselja. Nikolina je dala 2 gola, Barbara i Lea po 1. Utakmica je bila dinamična s dobrim potezima igračica.

ŽNK PREGRADA - KRNJAK 2 - 0
Nikolina je opet dala 2 gola. Pobjeda, osvojili smo 10. mjesto ! Zlatna sredina s našim zlatnim curama. Tamarini roditelji i brat podijelili su radost s nama.
Nema više utakmica, rezultati su bili poznati, krenuli smo na ručak, dodjelu priznanja.

Rezultati :
1. SARAJEVO
2. KNIN
3. ZDENKA VELIKI ZDENCI
4. LEPOGLAVA
5. KRIŽEVCI
6. MŠN "LEPTIR" BOTINEC
7. ILOK
8. ŽNK AGRAM ZAGREB
9. VUKOVAR
10. PREGRADA
11. KRNJAK
12. PETRINJA
13. BJELOVAR
14. VIŠNJICA
15. OMIŠ
16. OGULIN
17. PUŠĆA
18. BAŠKA VODA
19. OKUĆANI

Strijelci ŽNK Pregrada
6 Nikolina Prežigalo
2 Barbara Svečak
1 Lucija Vrbanc
1 Lea Vidović

Zeleni kartoni ŽNK Pregrada
5 Nikolina Prežigalo
(najviše od svih igračica)
3 Barbara Svečak
1 Lea Vidović